Fejlesztés

2023.10.10. 20:24

Költségcsökkentés érdekében fejlesztettek Gyomaendrődön

Önkormányzatunk még 2022-ben, a többszörösére növekedett energiakiadások miatt hozott több olyan döntést, amelynek az volt a célja, hogy rövid időn belül költségcsökkenést érjünk el – adta hírül hétfőn Toldi Balázs polgármester.

Vásári Erzsébet

Több intézményen napelemet helyeztek el.

Ismertette, ilyen döntés volt többek között, hogy több intézményükre napelemeket helyeznek el és korszerűsítik a fűtést. A napelemes rendszerek telepítése a sportcsarnoknál, a könyvtárnál, a gondozási központ több telephelyén, és a révzugon már megvalósult. A villamosenergia-ellátás átalakításának kivitelezése után pedig hamar megtörtént az üzembe helyezés is, ennek eredményeként jelentős megtakarítással számolhatnak már ebben az évben is. Közben megtörténtek a fűtéskorszerűsítések: a sportcsarnok például már az év elején átállt a termálvizes fűtésre. Továbbá a könyvtárnál, a gondozási központnál és az egészségügyi intézménynél lecserélték a gázkazánokat. A beruházásokat saját forrásból valósította meg az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában