Békés vármegye

2023.10.18. 13:35

Kiderült, miért sárgás a víz

Az utóbbi napokban több bejegyzés látott napvilágot a Facebookon, a békéscsabai ivóvíz minőségével kapcsolatosan. Szerkesztőségünkhöz is több megkeresés érkezett a víz sárgás színe miatt.

Papp Gábor

Forrás: shutterstock

Facebook oldalán az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. kiemelte, zajlanak az őszi hálózat-mosatási munkálatok az Alföldvíz teljes szolgáltatási területén, így Békéscsabán is. A munkálatok hetekkel ezelőtt elkezdődtek és várhatóan november 5-ig tartanak. Ebben az időszakban szakembereink a teljes ivóvízrendszert megtisztítják az ivóvíz minőségének megőrzése érdekében. 

A felhasználók a mosatás ideje alatt nyomáscsökkenést tapasztalhatnak, illetve a nappali időszakban rövid, 1-2 órán át tartó vízhiányra számíthatnak. A mosatást követően az adott szakaszon a víz zavarossága is előfordulhat. Ilyenkor nincs más teendő, mint néhány percen át folyatni a csapokat, amíg kitisztul a hálózat.

Amennyiben ezután sem tisztul a víz, akkor kérték, hogy jelezzék a problémát az Alföldvíz, 0-24 óráig működő, ingyenesen hívható műszaki hibabejelentő telefonszámán. A telefonszám: 80/922-333.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában