Térfigyelő

2023.10.08. 12:40

Három kamerát helyeznek ki az extrém sportpályán Békéscsabán

Három térfigyelő kamerát helyeznek ki a Csányi utcai extrém sportpályánál – ismertette nemrég sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester. Hozzátette, hogy két ütemben, összesen több mint 60 millió forintból színvonalas létesítményt alakítottak ki, figyelembe véve a fiatalok, a Békéscsabai Extrémsport Egyesület igényeit is. Olyan értéket teremtettek, amit meg kell óvni, ezért is döntöttek a térfigyelő kamerák telepítéséről.

Licska Balázs

Varga Tamás alpolgármester a városi közgyűlés ülésén elmondta, annak idején egy mentőötlet volt, hogy az extrém sportpályát a városi sportcsarnok mellől egy fejlesztés miatt telepítsék a Csányi utcába. Támogatásból és önkormányzati forrásból, két ütemben összesen 62,5 millió forintból fejlesztették a létesítményt, amely közösségi térré vált. A fiatalok figyelnek is az extrém sportpályára és annak állapotára, így ők is üdvözlik, hogy térfigyelő kamerákat helyeznek ki. Az ifjúsági és sportbizottság elnöke, dr. Szigeti Béla szintén arról beszélt, hogy a fiatalok népszerű helyévé vált a Csányi utca, és hogy fontos az értékek védelme.

Szarvas Péter polgármester hozzátette, hogy a térfigyelők kamerák száma a mostani hárommal 76-ra bővül Békéscsabán. Az eszközök által rögzített felvételeknek köszönhetően számos esetben sikerült elcsípni bűncselekmények elkövetőit. A közigazgatási osztály vezetője, dr. Urbán-Zsilák Klára elmondta, hogy a rögzített felvételeket 30 napig őrzik meg, azok utána automatikusan törlődnek, és azokat csak hatósági, például rendőrségi eljáráshoz kapcsolódva lehet kiadni az arra jogosultaknak, magánszemélyeknek tehát nem. A város jegyzője, dr. Bacsa Vendel hozzáfűzte: a rendőrségen, az ügyeleten éjjel-nappal látják a kamerák élő képét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában