Békéscsaba

2023.10.20. 15:25

Hamarosan beveszik a 40-es táblákat az Orosházi úton

Rövidesen megszűnik a 40 kilométer/órás sebességkorlátozás Békéscsabán, az Orosházi úton – ismertették a közútkezelőnél.

Licska Balázs

Úgynevezett szórásos felületzárást végeztek a közútkezelő szakemberei az Orosházi úton, hogy megnövelhessék a burkolat élettartamát

Forrás: Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Facebook-oldala

Mint írták, az Orosházi úton az elmúlt időszakban a szakemberek úgynevezett szórásos felületzárást végeztek. A technológia megakadályozza, csökkenti a burkolatba jutó csapadékvíz károsító hatását, tehát ezzel a burkolat élettartamát akár több évvel is megnövelik. 

A technológia sajátosságának mondták, hogy a zúzalékszórás miatt azok a szemek, amelyek nem tapadnak bele az emulzióba, a gépjárműforgalom hatására néhány hétig még a burkolaton mozognak, illetve utókezelik is a burkolatot, visszaseprik az emulziós felületre. Hangsúlyozták, hogy a munka végén a meg nem tapadt zúzalékszemeket eltávolítják.

A közútkezelőnél azt kérték, hogy a közlekedők vegyék figyelembe a kihelyezett korlátozó jelzéseket: táblákat, esetleg terelőelemeket. A 40-es sebességkorlátozó táblákat egyébként rövidesen beszedik. A teljes felújítás pedig a burkolati jelek festésével fejeződik be, várhatóan november első felében.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában