Gyász

2023.10.10. 20:18

Elhunyt Kántor Zsolt író, költő, szerkesztő

65 évesen elhunyt Kántor Zsolt író, költő, szerkesztő, a Bárka folyóirat alapítója – tájékoztattak a barkaonline.hu oldalon.

Beol.hu

Kántor Zsolt.

Forrás: Szépírók Társasága

Az író, költő, szerkesztő halálhíréről a család értesítette a Szépírók Társaságát.

Kántor Zsolt 1958-ban született Debrecenben. 1989-93-ig a békéscsabai Tevan Kiadó Kft. szerkesztője, 93-tól igazgatóhelyettes a Tevannál, 1997-től 2004-ig (a kft. eladásáig) a Tevan Kiadó igazgatója. 2005-től a békéscsabai Hungária Nyomda Rt. könyvkiadás üzletág vezetője. A Bárka irodalmi folyóirat alapítója, főszerkesztője volt 1993-1998-ig. A Tevannál felelős szerkesztője olyan ismert kiadványoknak, mint a Hét évszázad magyar költői, amelyet Lakatos István szerkesztett, Szántó Tibor tervezett, Somlyó György háromkötetes Szélrózsa című műfordítás-kötetének, Határ Győző Özön közönyének is kiadója, szerkesztője. Pályája úgy indult, hogy Tandori Dezső a korabeli Magyar Ifjúságban felfedezte (bemutatta) öt vers kíséretében, 1980-ban. Versei, novellái az ÉS-ben, a Holmi, a 2000, a Jelenkor, a Bárka és a Beszélő című folyóiratokban jelentek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában