Uniós pályázat

2023.10.05. 11:19

Egymilliárd forintból fejlesztenék az Élővíz-csatornát és környezetét Békéscsabán

Pályázatot nyújt be Békéscsaba az Élővíz-csatorna és környezetének fejlesztésre az Európai Városfejlesztési Kezdeményezés felhívására. Erről döntött a minap mind a pénzügyi; mind a városüzemeltetési bizottság – írta Opauszki Zoltán városi tanácsnok, a pénzügyi bizottság elnöke és a városüzemeltetési bizottság tagja a Facebook-oldalán.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán városi tanácsnok számolt be közösségi oldalán a pályázat benyújtásáról.

Fotó: Bencsik Ádám

Sikeres pályázat esetében egyrészt az Ábrahámffy utcában gyalogos hidat építenek; másrészt csónakkikötőt és stéget létesítenek a Degré utca és az Erdélyi sor között, valamint a Gyöngy presszó melletti partszakaszon. Harmadrészt pihenőhelyeket alakítanak ki, rendezik a környezetet, horgászpontokat létesítenek a part mindkét oldalán, sétányt építenek, illetve digitális totemoszlopokot telepítenek a Degré utca és az Erdélyi sor között. Negyedrészt kiegészítő attrakciós elemekben, vízjátékokban, vízköpőkban, fényjátékokban gondolkodnak a Degré utca és az Erdélyi sor közötti szakaszon. Ötödrészt hajózható, akadálymentes sétányt és tematikus tanösvényt hoznak létre a Kórház utcaitól a Zsíros utcai híd irányába.

A beruházás összességében mintegy 1,1 milliárd forintot tenne ki. Az önkormányzat vállalta, hogy biztosítja eredményes kérelem esetén a szükséges 20 százalékos önerőt, de legfeljebb 220 millió forintot a fejlesztés megvalósításához; elsősorban természetbeni hozzájárulás formájában – saját munkával, ingatlanok rendelkezésre bocsátásával –, az azon felül szükséges pénzbeni önerőt pedig 2024 és 2028 között az adott évi költségvetésben biztosítja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában