Verseny

2023.10.10. 18:25

Ecseren remekeltek, sütöttek, főztek az orosházi diákok

A XI. Kárpát-medencei ifjúsági szabadtéri főző és süteménykészítő versenyt Ecseren rendezték meg a hétvégén. A versenyt kifejezetten vendéglátós iskolák részére írták ki.

Csete Ilona

Különdíjat is bezsebeltek a legszebb tálalásért a diákok

Forrás: Facebook

Komoly hagyományai voltak s vannak a versenynek, ám a Covid-járvány megtörte a lendületét. Kimaradt négy év. Az idén meghirdették, igaz, több változást is bevezettek közben. Az előző évekhez képest csak olyan tanulók indulhattak, akik a verseny napjáig nem töltötték be a 18. életévüket. Az iskolák 4 fős csapatokat nevezhettek. A Gyulai SzC Orosházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola is ott volt a megmérettetésen.

A fiatalok feladata az volt, hogy kapott alapanyagból készítsenek bográcsban egy levest, grillen egy főételt és valamilyen desszertet is, szintén szabad tűzön. Ezen kívül külön értékelték a főzőhely kialakítását is.

Az elkészült menüsor értékelésekor nemcsak az ízeket pontozták, de számított a csapat egész napos munkája, a higiénia betartása, illetve az is, hogy hány gyufaszálat használtak a tűz begyújtásához.

Az orosházi fiatalok az előkelő 3. helyen végeztek

Az eredményhirdetéskor az orosháziaknak az előkelő harmadik helyet sikerült megszereznie a Beregszászból érkező ukrán és a sepsiszentgyörgyi székely csapat mögött. Ezen kívül egy különdíjat is bezsebeltek a diákok a legszebb tálalásért.

Az orosházi csapat tagjai: Csongrádi Bence, Csörnyei Hunor, Magony Noel, Zsóri Axel 11. osztályos  és Székely Ivett (segítő) 14. osztályos szakács szaktechnikus tanulók voltak. Felkészítő tanáraik Szikora Attila és Gyenge Edit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában