Közélet

2023.10.31. 09:29

Dr. Erdmann Gyulát köszöntötték születésnapján

Dr. Erdmann Gyula, a Békés Megyei Levéltár nyugalmazott igazgatója, Gyula egykori alpolgármestere hétfőn ünnepelte 80. születésnapját.

Papp Gábor

Isten éltesse sokáig dr. Erdmann Gyulát!

Forrás: Facebook

A szakember 16 éven át képviselte Németvárost, és ma Vácon él. 

Hétfőn otthonában köszöntötte fel dr. Görgényi Ernő polgármester, Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző és dr. Sáfár Gyula, a Békés Vármegyei Levéltár igazgatója társaságában.

– Dr. Erdmann Gyula jelentős hatással volt Gyula rendszerváltozás utáni közéletére, és nélküle lényegesen szegényebb volna a város helytörténeti ismeretanyaga. A kommunista diktatúra által beszolgáltatásra kötelezett magyar gazdatársadalom üldöztetésének jeles történetíróját is tisztelhetjük benne – fogalmazott Facebook-posztjában dr. Görgényi Ernő polgármester. – Elsőként tárta fel a gyulai és Békés vármegyei németek második világháború utáni kényszermunkára hurcolásának történetét. Megkerülhetetlen az ‘56-os forradalom Békés vármegyei történetéhez kapcsolódó forrásgyűjteménye. 

Sok más helytörténeti érdeme mellett országosan elismert tudósa a reformkori országgyűlések történetének is. Nyugdíjasként is aktív, rövidesen megjelenik a Németváros történetéről szóló új kötete.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában