Kishuszárok versenye

2023.10.02. 11:57

Dobogós helyen zárt Sarkad a Nemzeti Vágtán

Kiemelkedő eredménnyel zárta Sarkad a Nemzeti Vágtát szombaton és vasárnap a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

Licska Balázs

A Sarkadot képviselő Miklán Lia és BZ Belissimo a Viharsaki Vágta győzteseként állhatott rajthoz Szilvásváradon

Fotó: Bencsik Ádám

A Sarkad színeiben induló Mellár Bendegúz Trója nyergében megnyerte az előfutamát, majd a középfutamban a harmadik helyen végzett, míg a kishuszárok versenyén Miklán Lia BZ Belissimo hátán továbbjutott az elő- és a középfutamból is, és a végső fináléban a harmadik helyen zárt.

– Szívet, lelket melengető volt látni a sarkadiak szemében az örömkönnyeket – fogalmazott dr. Mokán István polgármester, hozzátéve: sokan utaztak el Sarkadról Szilvásváradra, szurkolni a város színeiben induló zsokéknak és patásaiknak. Megosztott egy történetet is, hogy a Viharsarki Vágtát követően is kapott olyan visszajelzéseket, miszerint voltak, akik megsiratták azt, hogy Sarkadon, a Nemzeti Vágta előfutamán kettős sarkadi siker született.

Hangsúlyozta, hogy kiemelkedő közösségformáló és -építő szerepe van mind a sarkadiak, mind a lovastársadalom körében a Nemzeti Vágtának és annak sarkadi előfutamának, a Viharsarki Vágtának. Elmondta, hogy a Viharsarki Vágta sikeres, kiváló hangulat jellemzi, a sarkadiak vendégszeretetéről tanúskodik, és ebben jelentős szerepe van a lovasklubnak, az önkormányzatnak, a rendezvényre kilátogató sarkadiaknak és városon túliaknak, valamint a Nemzeti Vágta szervezőinek. Aláhúzta, hogy jövőre is számos programot szerveznek majd közösségépítő, -formáló jelleggel Sarkadon, és ebben fontos szerepe lesz a lovasklubnak is, hogy ápolhassák a hagyományokat.

– Jó érzés volt Szilvásváradon sarkadinak lenni – értékelt Váczi Erzsébet, a sarkadi lovasklub, a Lovas és Fogathajtó Szabadidős Sportegyesület elnöke, aki szerint remek, a közösséget teremtő rendezvény volt a mostani Nemzeti Vágta is. A vágtán beállították a legjobb sarkadi szereplést azzal, hogy az előfutamból bejutottak a középfutamba, míg a kishuszárok versenyén az eddigi legkiválóbb sarkadi eredmény született azzal, hogy a döntőben harmadikként zártak. 

A Nemzeti Vágtán, a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban Békés vármegyét képviselte Sarkad mellett Gyula, Mezőgyán, Biharugra és Kötegyán is. A vágtán Sarkad (Mellár Bendegúz és Trója) mellett Biharugra (Pápa Attila és Sári) jutott tovább az előfutamából: Sarkad a középfutamában aztán a harmadik, Biharugra pedig a negyedik helyen zárt. A kishuszárok versenyén Békés vármegyéből mindössze Sarkad vett részt: Miklán Lia és BZ Belissimo a hetedik előfutamból másodikként ment tovább, a középfutamot megnyerte, majd a végső fináléban harmadik, azaz dobogós lett.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában