Együttműködés

2023.10.10. 17:12

Békéscsaba újonnan megválasztott diákvezetőit fogadták a városházán

A 31. Csabai Garabonciás Napokon megválasztott diákpolgármestert, Hajdú Jánost, valamint a két diák-alpolgármestert, Kucsa Dávidot és Zahorán Milánt fogadta kedden a békéscsabai városházán Szarvas Péter polgármester Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármesterek, illetve Tokár János ifjúsági referens társaságában. Elhangzott, miszerint a jövőben is a folyamatos párbeszédre, az együttműködésre törekszik az önkormányzat a diákvezetőkkel.

Licska Balázs

Varga Tamás, Kucsa Dávid, Szarvas Péter, Hajdú János, Zahorán Milán és Nagy Ferenc

Fotó: Bencsik Ádám

A városháza emblematikus helyiségében, a polgármesteri irodában fogadták a város irányítói a diákok nemrég megválasztott vezetőit. Szarvas Péter polgármester elöljáróban gratulált a jelöltekből vezetőkké vált fiataloknak, a vízműs Hajdú Jánosnak, a trefortos Kucsa Dávidnak és a BEG-es Zahorán Milánnak. Hangsúlyozta, hogy bár születtek nyertesek, a 31. Csabai Garabonciás Napokon mind a hét stáb ötletesen, kiválóan dolgozott.

Azt kérte a középiskolásoktól, hogy a következő egy évben tartsanak aktív, interaktív kapcsolatot, keressék a város vezetőit a tanulók olyan ötleteikkel, felvetéseikkel, javaslataikkal, amelyek a diákság életére hatnak, de akár más ügyekben is kíváncsiak a tanácsaikra. Hangsúlyozta, hogy korábban is nemcsak dicsérték, hanem igyekeztek meg is valósítani azokat, amelyeket a fiatalok vetettek fel.

A diákpolgármester és a két diák-alpolgármester számára egy munkatervet is készítettek. Ezekben szerepelnek azok a rendezvények, amelyeken számít az önkormányzat a fiatalok részvételére, akár megnyilvánulására.

Szarvas Péter polgármester a közeljövő eseményei közül felhívta a figyelmet az október 23-ai városi ünnepségre, megemlékezésre, valamint arra a nyílt napra, amelyet a november 9-ei városi közgyűlést követően, november 10-én, pénteken tartanak a diákok számára. Ezen az eseményen az ifjak beleláthatnak abba, hogy miként működik a képviselő-testület, hogyan születnek a döntések. De megemlítette azt az ifjúsági fogadónapot is, amelyen mindenféle közügyben számít a tanulók felvetéseire. Azt kérte, hogy népszerűsítsék ezt a programot, hogy érdemes ezzel a lehetőséggel élni.

A városvezető elmondta, hogy az önkormányzat egy éve működteti a közétkeztetési tanácsot, és a mindenkori diákvezető ebben a grémiumban ugyancsak helyet kapott. Hangsúlyozta, hogy a korábbi diákpolgármester is folyamatosan összegyűjtötte a társaitól érkező tapasztalatokat, véleményeket, ugyanúgy a dicséreteket, mint a kritikákat, és ezeket tolmácsolta is. 

A vízműs Hajdú János a Garabonciás napok kapcsán azt emelte ki, hogy szerette volna méltón képviselni az intézményét, hangsúlyozta, hogy sokak támogatását élvezte. Úgy véli, jól sikerült a happening, valamint a kampányfilm, amely miatt bejárták a Hortobágyot, Hollókőt és Mohácsot is, és bár volt vele papírmunka is bőven, szerinte megérte.

A trefortos Kucsa Dávid a csapatszellemet emelte ki, és azt, hogy bíztak abban, ki tudnak törni a monotonitásból, a szavak mögött tettek is voltak. Szerinte jól sikerült a záróbeszéde, amelyben – ahogy az egész kampány során – az összetartozásra hívta fel a figyelmet. Szólt arról, hogy őt is sokan támogatták, és úgy érzi, összeálltak a csillagok, ezért tudtak a dobogón végezni.

A BEG-es Zahorán Milán azt mondta, nagy álma teljesült. A kampány során arra próbálták ráirányítani a figyelmet, hogy a célokért meg kell tenni mindent. Ő is hozzátette, hogy sok támogatást kapott. Mint fogalmazott, a sok közül nem tud kiemelni egyetlen programelemet, mivel szerinte mindegyik esetében beletették a szükséges száz százalékot. 

Sok munkára számít Hajdú János

Felemelő érzésnek nevezte Hajdú János, a Vízmű diákpolgármestere, hogy ők kapták meg a bizalmat arra, hogy képviseljék a diákságot és a fiatalok ügyes-bajos dolgait. Amikor kiderült, hogy ő nyert, sok minden kavargott benne, egyrészt felelősségtudat, másrészt öröm, harmadrészt pedig büszkeség, hogy méltó módon tudta képviselni a Vízműt, amely legutóbb öt éve győzött. Elmondta, hogy a következő egy évtől sok munkát vár.

A vízműs kampányban a célok között megfogalmazták a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum népszerűsítését és azt, hogy szervezzenek hagyományőrző rendezvényt a fiataloknak. Úgy véli, fontos ismerni a múltat és a kultúrát, szeretné, hogy a diákok legyenek tájékozottak a helyi vonatkozásokban. Kiemelte: a két diák-alpolgármester és a többi jelölt ugyancsak tűzött ki célokat, ezeket is szeretnék a jövőben közösen megvalósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában