Összefoglaló

2023.10.11. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 11.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. október 11-én.

Beol.hu

Vérengzésre készült egy Vas vármegyei nő, számszeríjjal ölt volna. Több mint 10 emberrel akart végezni.

További öt magyar állampolgárt sikerült kijuttatni Izraelből, eközben pedig mindenkit, aki jelentkezett konzuli védelemre, kétóránként tájékoztatnak a helyzetről és az ország elhagyásának lehetőségeiről – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, írja az MTI.

A tálibok átveszik a szerb határnál működő embercsempészek felügyeletét. Alig két és fél évvel az afganisztáni hatalomátvétel után a tálibok már Európa kapuit ostromolják.

Idén is teljes mértékű és ingyenes lisztérzékenység-szűrést végeznek a gyulai első osztályos általános iskolások körében – jelentette be a fürdővárosi Karácsonyi János Általános Iskolában megtartott szerdai sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester, dr. Bódi Piroska gasztroenterológus főorvos és dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke. A vizsgálaton ebben az évben közel 220 gyermek vesz részt.

Létfontosságú közútfelújítások értek véget a közelmúltban Sarkad és Gyula, valamint Sarkad és az országhatár között. A korszerűsítések pedig folytatódnak, a jövőben megújul a Sarkad és az országhatár között a VÉDA-kapu és a kötegyáni bekötőút közötti rész is – ismertették a szerdán Sarkadon tartott sajtótájékoztatón.

Az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai telephelye nyerte el idén a Kerékpárosbarát Iskola címet Békéscsabán, azt követően, hogy az önkormányzat a közelmúltban, az autómentes nap apropóján egy versenyre hívta az általános iskolákat. Az elismeréseket szerdán adták át a városházán.

Rendkívüli történelemóra keretében emlékeztek meg az aradi vértanúkról a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban. Az intézmény október 27-éig a II. világháborús, békéscsabai relikviákat gyűjti, hamarosan ugyanis kiállítás nyílik az iskola emeleti folyosóján.

Van tudományos magyarázata az érzésnek, hogy valami láthatatlan van a közelben? Sokan átélték már a furcsa érzést, hogy valami van a szobájukban, mikor késő este egyedül vannak otthon, vagy hirtelen felébrednek az éjszaka közepén.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában