Mandátum

2023.10.02. 10:07

A diáktanács elnöke ismét orosházi diáklány lett

A Békéscsabai Tankerületi Diáktanács elnöki posztja megüresedett, a korábbi diákelnök leérettségizett, így mandátuma lejárt. A következő két évben orosházi lány tölti be ezt a tisztséget.

Csete Ilona

Rózsa Anna, a Táncsics diáktitkára lett az elnök

Fotó: BMH

Az új választást szeptember 21-ére hirdették meg. A tankerülethez tartozó 35 intézményből 22 diáktitkár jelent meg a választáson, a diákelnöki posztra pedig 3 fiatal. A jelöltek bemutatkozásával kezdődött a megmérettetés, amellyel igyekeztek diáktársaikat meggyőzni. Az ezt követő titkos szavazás eredményhirdetésén kiderült, hogy a támogatók gyűjtése az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium tizenegyedikes diáktitkárának, Rózsa Annának sikerült a legjobban. Így a következő két évben ő töltheti be a Békéscsabai Tankerületi Diáktanács elnöki megbízatását. Ez azt is jelentette, hogy a Tankerületi Tanács fennállása óta – és zsinórban harmadik alkalommal – az orosházi Táncsics diáktitkára töltheti be ezt a posztot.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában