Békéscsaba

2023.09.15. 17:28

Turisztikai szakemberek járták be a Munkácsy Negyedet

Gyulai és békéscsabai turisztikai szolgáltatók, mint szálláshelyek, kulturális intézmények, a Gyulai Várfürdő, a Tourinform-iroda munkatársai ismerkedtek meg a minap a Munkácsy Negyeddel és annak intézményeivel a Békéscsabai Turisztikai Egyesület szervezésében – ismertette közösségi oldalán Opauszki Zoltán, a város turisztikáért felelős tanácsnoka, az egyesület elnöke.

Licska Balázs

A megyei könyvtárnál is jártak.

Forrás: Facebook

A tanulmányút, a belvárosi séta során a résztvevők megismerték a negyedben megvalósult infrastrukturális fejlesztéseket, a hidakat és a köztéri szobrokat; illetve érdekes információkat hallhattak a festőfejedelem békéscsabai emlékeiről. Megtekintették a negyed intézményeit, így a Csabagyöngye Kulturális Központot és a Munkácsy Emlékházat, a Munkácsy Mihály Múzeumot, a Békés Megyei Könyvtárat, a Napsugár bábszínházat – közölte a részleteket.

Hangsúlyozta, hogy a Békéscsaba és Gyula között az elmúlt években erősödő turisztikai együttműködés eredményeként a jövőben a reményeik szerint a fürdővárosból egyre több turista érkezik majd Békéscsabára, a Munkácsy Negyed intézményeibe.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában