Véradás

2023.09.26. 15:39

Több trefortos most esett át a tűzkeresztségen Békéscsabán

Véradást szervezett a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Vöröskereszttel és a véradó állomással együttműködve kedden a békéscsabai középiskolában. Összességében több tucatnyian nyújtottak segítséget. Közülük több diák most esett át a tűzkeresztségen, azaz most adott először vért.

Licska Balázs

Harmincéves múltra tekint vissza a véradásszervezés a Trefortban, évente több alkalommal is akcióznak

Fotó: Für Henrik

Nagy Miklós, a Trefort igazgatóhelyettese elmondta: immár 30 éves múltra tekint vissza a véradásszervezés a középiskolában, évente akár több alkalommal is tartanak akciókat. A mostani véradásnak az adott apropót, hogy egy tanuló segítségre szorul, egy hosszú és bonyolult gerincműtét vár rá – ezért is volt fontos, hogy ezúttal minél többen nyújtsanak segítséget. Megjegyezte: a Trefort oktatói, munkatársai közül többen is a rendszeres véradók közé tartoznak.

Ennek kapcsán lényegesnek nevezte a példamutatást és azt, hogy erősítsék a fiatalok társadalmi szerepvállalását. Ami nemcsak a véradásokban jelenik meg, hiszen volt, hogy az állatmenhely számára hirdettek akciót, hogy beteg gyermek javára kupakokat gyűjtöttek. Úgy véli, ezek a közösséget építő programok is fontosak az oktatás, a képzés mellett a Trefortban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában