Magyardombegyház

2023.09.15. 15:38

Sajtfaluban tartotta közgyűlését az Alföld Slow Egyesület

Magyardombegyházon, a sajtfaluban tartotta közgyűlését az Alföld Slow Egyesület. Újabb települések – Békés, Kevermes és Vésztő – csatlakoztak hozzájuk.

Csete Ilona

A közgyűlés résztvevői a program végén megtekintették a kecskeházat

Forrás: Facebook

Dinyés Ildikó polgármester köszöntötte a résztvevőket, bemutatta településüket. Az aktuális témák megbeszélését követően a közgyűlés döntött 3 békés vármegyei tag felvételéről (Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft., Kevermes Nagyközség Önkormányzata és Vésztő Város Önkormányzata). Már 22 békés vármegyei település vagy annak szolgáltatója a tag.

Békés turisztikai attrakciói közé tartoznak a Dánfoki Üdülőközpont, a Békési Gyógyfürdő, rendezvényei közül a Madzagfalvi Napok, a Békési Kolbász Vigadalom, valamint a Békés-tarhosi Zenei Napok. Számos gasztronómiai, kulturális, ipari és mezőgazdasági, épített és természetes vonzerővel bír. Kevermes település helyi értékeivel kíván csatlakozni a térség turisztikai attrakcióihoz. A Sina Vendégház, a kevermesi bányatavak és környéke, tanösvényük és helyi értékeik szerepelnek kínálati palettájukon. Vésztő jelentős kulturális értékei közül kiemelendő a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum, a Metykó Gyula Emlékház, Sinka István egykori lakóháza, a Bagolyvár. A Mágori Fesztivál keretében a Nemzeti Lovas Színház előadások és Sárréti Birkapörkölt, valamint a hagyományos ételek főzőverseny és a süteménymustra komplett gasztronómia napként megyei hírre tett szert mára.

A közgyűlésen az InnoTime Hungary Kft. munkatársai, Nagy Júlia és Kedves Csaba bemutatták az I-Dest integrált desztinációmenedzsment rendszert. Téma volt a 3. Alföld Slow Konferencia is, amit 2023. október 27-én, pénteken tartanak Békéscsabán. A konferencia fő témakörei a helyi termékek, a helyi gazdaságfejlesztés és a fenntartható turizmusfejlesztés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában