Előadás

2023.09.08. 11:03

Paradicsomi körülményeket teremtenek a csabai kulturális központban

Szeptember 9-én, szombaton 10 órától a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma-termében ízelítőt kaphatnak az otthoni paradicsomtermesztők, érdeklődők előadás, filmvetítés és kóstolás keretében. Az esemény ingyenes.

Nyemcsok László

Lehoczkiné Megyik Erika mindent tud a paradicsomról, amit tudni lehet.

Fotó: Für Henrik

Lehoczkiné Megyik Erika békéscsabai kertbarát – a rendezvény házigazdája – elmondta, 105 tő paradicsom 39 fajtája uralja a kiskertjét minden elképzelhető helyen, éppen csak a csilláról nem lógnak. A különböző fajták termesztési eredményeit vizsgálja, legfőképpen azt, hogy az alföldi klíma szélsőséges időjárásához melyek tudnak a legjobban alkalmazkodni. Ahogy fogalmazott, az üvegházi körülményekhez kinemesített, divatos fajtákat felejtsük el. A legjobbak a magyar fajták, egyik ilyen a Lugas F1, amely egyetlen kertből sem hiányozhat.

Erika hangsúlyozta, ha valaki piacon vásárol palántát, kérdezze meg és jegyezze fel a fajta nevét. Így a termesztés alatt látja hogy érdemes-e jövőre is ezt ültetni, vagy át kell váltani más fajtára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában