Önkormányzati társasház

2023.09.01. 10:07

Orosháza felújítja a bérlakásállományát

Meglehetősen leromlott állapotban volt az Ady utca 9. szám alatti önkormányzati társasház, s az abban található 6 önkormányzati lakás. Az önkormányzati lakásalap felhasználásával, bruttó 44,7 millió forintból végzi el a Városüzemeltetési Zrt. a felújítást, a munkálatokkal október végéig kell végeznie a társaságnak.

Csete Ilona

Az Ady utcai társasházban is vannak a városnak lakásai, az ingatlant önerőből felújítják. Fotó: K. K.

Fontosnak tartották, hogy korszerűsítsék az ingatlanokat, amikben olyan orosházi családok kapnak helyet, akik nehéz helyzetbe kerülve szociális lakhatásra jogosultak. 

– Az Ady utcai társasházban a korszerűsítés keretében kicserélik az összes nyílászárót, megvalósul az elektronikai hálózat felújítása, szigetelés és a folyosók újraburkolása, valamint festési munkálatok. Továbbá felújítják az erkélyt és rendezik a belső udvart is. A felújítást követően nem csupán szebb és komfortosabb, hanem kedvezőbb fenntartási költségű is lesz valamennyi lakás – fogalmazott Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

– Önkormányzatunk számára kiemelten fontos, hogy hathatós segítséget nyújtson mindazoknak, akik arra rászorulnak. Ezért folyamatosan foglalkozunk a szociális bérlakásállományunk rendben tartásával, felújításával. Az Ady utcai ingatlant saját költségből korszerűsítjük, de ezzel párhuzamosan pályázati forrásból újulnak meg a Dankó utcában található önkormányzati ingatlanok, hogy a rászoruló orosházi családoknak otthona lehessen – tette hozzá.

Szeptember elsejétől életbe lépett a szociális rendelet módosítása, amelynek értelmében több támogatási forma esetében emeltek a támogatási összegen (a szilárd tüzelőanyag vásárlás támogatása esetében például megduplázták az összeget), illetve bővítették a jogosultsági kört.

– Új támogatási formát is bevezettünk, például szociális ösztöndíjat kaphatnak a felsőoktatásban tanulók. Látható tehát, hogy Orosháza számára kiemelten fontos, hogy segítse, támogassa mindazon orosháziakat, akik bármely okból kifolyólag átmenetileg nehéz helyzetbe kerültek – zárta a városvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában