Könyvbörze

2023.09.30. 20:06

Negyven asztal körül kutakodtak a betűkre éhesek Békéscsabán

Szerelmes regények, krimik, gyermekkönyvek, folyóiratok – mindenféle könyvvel lehetett találkozni szombaton a Békés Megyei Könyvtár környékén, ahol immár negyedik alkalommal hívtak életre könyvbörzét. A betűkre éhesek negyven árusító asztal körül kutakodhattak.

Licska Balázs

Ismét sok érdeklődőt vonzott a Csabai Könyvbörze. Fotó: Für Henrik

A szervezők egyike, Garay Éva elmondta: egyre többeket vonz a börze, hiszen a tapasztalatai és a visszajelzések szerint az érdeklődők olcsón, pár száz, esetleg ezer forintért szerezhetnek be minőségi, ám mások által esetleg megunt kiadványokat. Úgy véli, a rendezvény jelzi, hogy továbbra is van létjogosultságuk a papír alapú könyveknek.

Fotó: Für Henrik

A korábbiakhoz hasonlóan a mostani könyvbörze is szolgált jótékonysági célokat. Garay Éva elmondta: a közösség ötleteit követően úgy döntöttek, hogy az evangélikus gimnázium pedagógusa, Péli Henriett külföldi gyógykezelésére gyűjtenek.

Különlegességekkel is szolgált a negyedik börze. A Tolkien- és így A gyűrűk ura-rajongó Gyevnár Ádám több alkotását hozta el: a látványos könyvzugok, replikák, diorámák, könyvborítások, térképek sokak érdeklődését felkeltették. Megmutatta azt a könyvzugot, amelyben Sauron jelenik meg; azt a diorámát, amelyen Samu harcol a Banyapókkal. Kiemelte: könyvet sosem bánt, a munka során régi, kidobásra ítélt telefonkönyveket használ fel újra.

Fotó: Für Henrik

Ugyancsak izgalmas és látványos volt, hogy a rendezvényre látogatók egy könyvekből kirakott kapun érkezhettek meg. Garay Éva elmondta, hogy ezt Gulyás Sára ötlete nyomán az evangélikus gimnáziumba járó fiatalok készítették, és várhatóan marad is a békéscsabai bibliotékában az Országos Könyvtári Napokra, amelyet jövő héten, október 2. és 7. között rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában