Közfoglalkoztatás

2023.09.16. 20:53

Megmutattak mindenből egy kicsit a gádorosiak

Három programeleme van a gádorosi közfoglalkoztatásnak, a falubeliek közül ezekben majd harmincan dolgoznak. A napokban a Békéscsabán rendezett közfoglalkoztatási kiállításon is bemutatták értékteremtő munkájukat.

Csete Ilona

Dr. Szilágyi Tibor az idei kiállításon Lustyikné dr. Papp Anikóval, az orosházi járási hivatal vezetőjével. Fotó: Nagy Kristóf

Az önkormányzat közfoglalkoztatási programjának a mezőgazdasági programelemében tizenhárman vesznek részt. A Kun-tanyai telephelyen sertés- és juhtartással foglalkoznak. Több portán sokféle növényt temesztenek. A földieper is sok kézi munkát igényel, jó piaca volt idén.
–  A fűszerpaprikánk is jól hoz, de értékesítünk a lakosság körében az általunk termesztett paradicsomból, paprikából, hagymából, krumpliból is –  ezt már dr. Szilágyi Tibor polgármester mesélte. A másik programelemük a szociális és közút (11 főnek adva munkát), ennek köszönhetően a település utcáin, közterein a fűnyírást, a kátyúzást, a karbantartást végzik el.

A helyi sajátosságok programban (5 fő dolgozik) pedig a térburkoláshoz szükséges téglákat gyártják, ezekkel burkolják a parkok, emlékművek környezetét, a járdákat. Idén a településen több padot is kihelyeztek.  A Kossuth utcán (a tájház mögötti területen) a meglévő filagória kerítést kap. Most zajlik a Béke-tér felújítása. Megújul még a buszmegálló melletti park is. Az év végén raklapokat (a térkövek tárolásához és a mezőgazdasági programhoz is szükséges) és újabb térköveket gyártanak majd. Az idei békéscsabai közfoglalkoztatási kiállításon mindenből megmutattak egy kicsit –  tette hozzá a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában