Hagyomány

2023.09.17. 12:37

Jó hangulatú gazdanapot tartottak Csorváson

Jawa, Pannonia, MZ, Simson és más régi, nagy becsben tartott motorok bőgtek fel szombaton reggel a csorvási piactéren, hogy néhány veterán autóval kiegészülve elinduljanak és hírül adják a város lakóinak, hogy elkezdődött a 22. Gazdanap és fogathajtó verseny.

Gajdács Pál

Főzőcsapatok ragadtak fakanalat, miközben a vármegye szinte minden pontjáról érkező fogatok már felsorakoztak a főút mellett kialakított pályán. A késő nyári, meleg idő nagyon sok embert kicsalogatott az eseményre.

A főzőversenyre rekordszámú, 20 csapat nevezett, a zsűri ízlését a Kis Kerekerdő nevű csapat tök-taréj pörköltje nyerte el. Nem maradt el a savanyúság és pálinkaverseny sem, előbbit Dénes Lajosné vegyes savanyúsága, utóbbit Jó Gábor barackpálinkája nyerte. Megtartották a Pogácsatalálkozót is, amelyre már napokkal korábban készültek a csorvási asszonyok.

Fogathajtásban nem kevesebb, mint 40 startot regisztráltak, a póni egyes fogatoknál Bús József (Bodor LKSE), egyes fogatoknál Szikora Tamás (Békés), a kettesben Tóth Attila (Békés) győzött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában