Környezetvédelmi akció

2023.09.10. 15:33

Húsz zsák szemetet gyűjtöttek futók és kerékpárosok a Lencsésitől a veszei elágazásig

Kedvelt kerékpáros helyszín és futófolyosó Békéscsabán a Lencsési-lakótelep végétől az erdőn át vezető szakasz a veszei elágazásig. Immáron harmadik alkalommal tartottak vasárnap délelőtt hulladékgyűjtést az érintett zöldterületen, példát mutatva a tudatos környezetvédelemre.

Nyemcsok László

A terület jó részét átfésülte a csapat

Erdős Tímea szervező elmondta, sportot kedvelő társaságként fogtak bele most is a környezet megtisztításába. A rendbetétel mellett akciójukkal felhívták a többiek, a fiatalabbak figyelmét is arra, hogy a bennünket körülvevő természetes környezetet nem szennyezni, hanem megóvni kell. Csányi Illés, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette, ez a zöldfelület mindenkinek – nemcsak a jó példát mutató futóknak, kerékpárosoknak – az egyik hasznos életeleme.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere kiemelte, szívesen vett részt a programban, hiszen hetente többször is teljesíti amatőr futóként a távot, sőt, Póstelekig is elmegy, majd onnan vissza.

Csányi Illés és Varga Tamás is példát mutatott

– Tiszta, minden káros anyagtól mentes környezetben sokkal jobban esik a futás az embernek. Közben az ember gyönyörködhet természeti értékeinkben, amiknek nem vagyunk híján Békéscsabán és környékén – ecsetelte az alpolgármester. –  Arra törekszem én is, hogy tartsuk fent, védjük, óvjuk ezt az élhető környezetet. Csányi Illés kollégámmáal együtt gondoskodtunk az akcióhoz szükséges zsákok biztosításáról, valamint az összegyűjtött szemét elszállításáról.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában