Kátyúzás

2023.09.19. 18:04

Háromezer tonna anyag került a csabai földes utakra

Folyamatosan ügyelnek Békéscsabán, kül- és belterületen egyaránt a földes utak állapotára, és azok karbantartása, kátyúzása során idén eddig 3 ezer tonna anyagot használtak fel – ismertette Balla Ferenc, a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője a kedden a cég Kétegyházi úti telepén tartott sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

Ügyelnek Békéscsaba közigazgatási területén a földes utak állapotára

Fotó: Illusztráció: MW

Elmondta: tavaly, az út- és járdafejlesztési program munkálatai során a vártnál is több újrahasznosítható anyag került ki, és a városgazdálkodási kft. – amely erre engedélyt szerzett be – be is gyűjtötte ezeket. A jó gazda gondosságával ezt az anyagot külön, erre engedéllyel rendelkező vállalkozóval letörették, osztályozták. Ezzel megszüntették az anyag hulladék jellegét, ami környezetvédelmi szempontból is jelentős, és minőségi építőanyagot deponáltak le.

Hangsúlyozta: ügyelnek Békéscsaba közigazgatási területén a földes utak állapotára; és folyamatosan viszik is ki az anyagot az önkormányzati képviselők által kért helyszínekre. Idén eddig 3 ezer tonna anyag került ki, és van további 10 ezer köbméter különböző frakciókban, amelyet útalapként vagy hézagkitöltőként lehet hasznosítani a jövőben is a békéscsabai földes utak rendben tartására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában