Világnap

2023.09.21. 15:07

Fehér galamb szállt fel a békéért Békéscsabán - videóval

A Béke Világnapján Békés Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének Fidesz-frakciója a béke szimbólumát, egy fehér galambot engedett el csütörtökön reggel a vármegyeháza előtt.

Papp Gábor

Szegedi Balázs és Zalai Mihály

Fotó: Bencsik Ádám

Szegedi Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, szeptember 21-e a béke világnapja.

– Amikor a szomszédunkban háború dúl, akkor különösen fontos, hogy felhívjuk erre a napra a figyelmet, hiszen milliók életét teszik tönkre és százezrek életét követelik a harcok – tette hozzá Szegedi Balázs. – Sajnos, magyar nemzettestvéreink is vérüket, életüket adják ebben az értelmetlennek tűnő háborúban.

Mint kifejtette, a magyar emberek elsöprő többsége a béke pártján áll. 

– S bár tudjuk, hogy ez az apró gesztus nem fogja megállítani a háborút, bízunk abban, hogy ezek az apró fogaskerekek talán segítenek abban, hogy helyes irányba forduljanak a világ dolgai – fogalmazott. Kitért arra, hogy egy fehér galambot engedtek el, mint a béke, a békevágy szimbólumát.

Zalai Mihály, a vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, több ok miatt döntöttek a Fidesz-frakcióval a galamb elengedése mellett. 

– Magyar nemzetként is érintettek vagyunk, hiszen több tucat kárpátaljai magyar halt meg az orosz-ukrán fronton – tette hozzá, majd kiemelte, a csütörtök reggeli adatok szerint mintegy 250 ukrán menekült él, dolgozik, tanul a vármegyében.

– Az elmúlt hónapokban, az elmúlt egy évben segítettük a beilleszkedésüket, segítettük, hogy itt vészeljék át a nehéz napokat, így a személyes érintettségünk is megvan – hangsúlyozta. – A Fidesz-frakcióval együtt valljuk, hogy nem fegyverszállításokra, hanem tűzszünetre és tárgyalásokra van szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában