Sinka „Popey” Zsolt

2023.09.22. 06:35

Egy 140 méter hosszú kamionkaraván is az orosházi erősember fogai közé akad - videóval

Ó, de kár, hogy mindez nem Orosházán történik majd – sopánkodhatnánk, de nem tesszük, mert a világhírű, négyszeres Guinness-rekorder erősember, Sinka „Popey” Zsolt a nyáron, ha úgy tetszik, bemelegítésként Békésben megmozgatott tonnákat közönsége legnagyobb örömére. S ez már előkészítése volt egy újabb világszámnak. A Kakucs Ring fantasztikus sporteseményéhez kapcsolódik október 27-én a kivételes képességű erősember. Elmesélte, addig mi mindent akaszt a fogai közé és húz el edzésképpen.

Csete Ilona

Orosházán bemelegített az erősember, elhúzott traktort, kisvonatot, megrakott kamiont

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Sinka Popey Zsolt éli a hétköznapi dolgos emberek mindennapjait Orosházán párjával. Manuálterapeutaként dolgozik, s közben megállás nélkül edz, testtömegét gyarapítja, jelenleg 104 kiló. Kéthetente megmozdít egy brutálisan nagy darut a fogaival. Ahogy szokta. Egyelőre az öttengelyes, 60 tonnás monstrum az edzőpartnere.

– Három különböző rekordra készülök október 27-én, de az is rekord, hogy egy napon történik minden. Lehet, hogy ott is hagyom a fogamat –  ezt még az orosházi, nyári programján nyilatkozta Popey. Tegyük hozzá, ha minden a tervei szerint alakul, ez bizony világszám lesz. Lássuk a részleteket (amire még a hazaiakon kívül a külföldi sajtó is kíváncsi).

– Aznap, pénteken reggel a TV2 székházánál kezdek, 14 személygépkocsi akad a fogaim közé élő adásban (a fő autót a Hyundai Kecskemét, a többit a Tv2 biztosítja). Majd Budapestről Kecskemétre utazok Erős Pista új üzemében elhúzni hat darab kamiont. Ennek az az érdekessége, hogy a karaván összesen 140 méter hosszú. És a harmadik erőpróbám egy újabb kis utazást követően Kakucson lesz pénteken 16 órakor. A nyolctengelyes 200 tonnás darut szeretném elhúzni hibátlanul a ringen úgy, ahogy kell.

Popey úgy érzi, pillanatnyilag a felkészülése 65  százalékos, az 5 tengelyes, 60 tonnás daru után a 6-7 tengelyes változattal is gyakorol még. Reményei szerint mindhárom helyszínen, minden húzós kísérletével kivívja közönségének az elismerését.

Az orosháziak szurkolnak

Emlékezzünk csak: a nyáron Sinka Popey Zsolt két személyszállító kisbusz elhúzása után egy hatalmas traktort, majd a gyerekeket szállító Dottó kisvonatot is elhúzta az orosházi főtérről. De ez mind nem volt elég neki: a farönkökkel megrakott kamionnal is könnyedén elballagott néhány métert. És visszatartott két felbőgetett motort és motorosait.

A sportember annyit még elárult: gyorsan képes regenerálódni, ez is a titka kiegyensúlyozott teljesítményének. És tegyük hozzá: sikeréhez a rendkívüli módon terhelhető fogsora is hozzájárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában