Program

2023.09.08. 18:40

Családi napot tartottak a gerendási óvodában - galériával

Családi Napot tartottak pénteken délelőtt a gerendási Savio Szent Domonkos katolikus óvodában, amelyre a szülők is meghívást kaptak.

Gajdács Pál

Igyekeztek a gyerekek érdeklődési körének megfelelő programokat, témákat kitalálni.

Forrás: BMH

Ádászné Liker Klára, a Savio Szent Domonkos Katolikus Iskola és Óvoda óvodapedagógusa szerint jól sikerült családi napon vannak túl, melynek során gitárkísérettel közös éneklés is szerepelt a programban. A program a szeptember 8-hoz kötődő ünnepek, megfigyelések, népi tevékenységek mintájára épült fel.

– Szép pillanata volt, amikor a gyerekek Szűz Mária születésnapja alkalmából kézzel készített koszorút vittek át ének kíséretében a szomszédos templomba – mondta Ádászné Liker Klára.

Szász Róbertné Ildikó védőnő elmondta, hogy a családi napra a Magyar Vöröskereszt gerendási területi alapszervezete pályázott a Magyar Vöröskereszt szociális alapítványához. A napot az elnyert pályázati forrásból tudták megrendezni.

– Kiemelt feladatunk a lakosság egészséges életmódra ösztönzése. Kisgyermekkortól fontos, hogy ez a mindennapok része legyen – mondta a védőnő. – Az óvónők, a szülői munkaközösség vezetői ebben a munkában példát mutatnak. Segítettek megismertetni az ovisokkal és családtagjaikkal a vöröskeresztes mozgalom eszmeiségét, célját, hogy csak egyet emeljek ki, a véradás fontosságát. Három éve sorozatban nyer a település a vöröskeresztes pályázaton, így volt ez most is, ennek köszönhetően egy jól sikerült családi nappal tudjuk a gyerekek napját széppé tenni. Igyekeztünk a gyerekek érdeklődési körének megfelelő programokat, témákat kitalálni. A gyerekek elköszöntek a távozófélben lévő fecskéktől és a búzavetés napja alkalmából egy virágládába búzát vetettek. Szép délelőttön vagyunk túl, a program három generáció összefogásával jött létre.

A Magyar Vöröskereszt munkásságából az adománygyűjtést szerették volna hangsúlyozni, ezért az eseményre gyűjtést szerveztek, s az ajándékokat a nagycsoportosok a legkisebbeknek adták át. Maradandó játékokkal, mentő, rendőr és tűzoltó autókkal bővült az óvoda játékparkja. 

A vendéglátók a Dr. Batthyány-Strattmann László Idősek Napközi Otthona munkatársai által sütött pogácsával, gyümölccsel és limonádéval kedveskedtek a megjelenteknek.

A családi programra felkészülésben segítettek Ivanics Jánosné Kiss Romina és Mekis-Kis Vivien óvodapedagógusok valamint Tóth Józsefné és Simándi Szilvia dajkák. A program megvalósításában sokat segített a szülői munkaközösség is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában