Programsorozat

2023.09.30. 20:35

Az orosházi játszótér legnagyobb bulija a születésnap: ez volt a 13.

Születésnapi sokadalommal telt meg szombaton az orosházi máltai játszótér. 13 éve nyitotta meg kapuit és minden évben egy vidám programsorozattal, hatalmas tortával, közös játékkal teszik emlékezetessé a napot.

Csete Ilona

A táncos, mozgásos feladatokra is voltak vidám jelentkezők. Fotók: Csete Ilona

Kígyózó sor várta, hogy a kürtöskalács alatt a parázs olyan izzó legyen, hogy a finomság mihamarabb elkészüljön. Kíváncsi tekintetek követték, hogy kell forgatni, hogy egyenletes legyen a sülés – volt is segítsége Trnkócziné Kukucska Zsuzsika néninek, aki éppen olyan visszatérő, mint a nagycsaládosok kreatív kis közössége.

Egész délután nagy volt a nyüzsgés, a vigasság a játszótéren.

Szabóné Andrea elárulta, a magyar népmese napjához igazították az alkotói tevékenységüket: készíthettek a gyerekek süniket (Sün Balázst mintázhatták meg); a három kismalac és a házuk is elkészülhetett az ügyes kezek nyomán. Feleleveníthették a Kisvakond kalandjait is.

A gyerekeknek sok programmal kedveztek.

Sorjátékok, táncos, zumbás, mindenkit megmozgató, a sportpályára csábító műsorszámok tették változatossá a szombat délutánt, ahol a picik, a kicsik, a kamaszok és még a kísérő felnőttek is remekül érezték magukat.

Frankó Attila a házigazdák nevében arról mesélt, hogy sok év után azok a gyerekek, akik valamikor rendszeresen jártak oda játszani, most segítőkként tértek vissza.

– Csapatépítésnek is kiváló ez a nap. Önkénteseink már nyitás előtt jöttek, segítettek felállítani a játszóhelyeket, takarítanak, folyamatosan teszik a dolgukat, de arcfestőink és Zsuzsika néni, meg a nagycsaládosok is visszatérnek hozzánk évről évre, hogy az év legnagyobb bulijának a részeseivé váljanak. Nagyon példás, amennyi felajánlást kapunk jól működő kapcsolatainknak köszönhetően – tette hozzá, majd ment is tovább, hogy felkonferálhassa a következő műsorszámot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában