Tanévnyitó műhely

2023.09.04. 10:21

A szaktanácsadók szakmai segítségnyújtása is téma volt az orosházi programon

Reál szakmai tanévnyitó műhelyt szervezett a napokban az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja az orosházi Táncsics gimnáziumban. Több mint 50 résztvevő érkezett a programra – számolt be közösségi oldalán a középiskola.

Csete Ilona

Az orosházi Táncsics volt a házigazdája a programnak

Forrás: Facebook

A részvevőket Horváth Antal és Zabagloné Váradi Margit szaktanácsadók fogadták a regisztrációnál. Árusné Erős Krisztina intézményvezető, mesterpedagógus és Misinszkiné Szőke Nóra intézményvezető-helyettes, mesterpedagógus, köznevelési szakértő köszöntötte a résztvevőket, majd bemutatták az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium múltját és jelenlegi működését.

Seres Erzsébet vezető szaktanácsadó, a gimnázium munkaközösség-vezetője bemutatta a reál szakos szaktanácsadókat, és azt, hogy mikor, hogyan vehetik igénybe a pedagógusok a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat. Fontos, hogy tudják a tanárok, van kihez fordulniuk, nincsenek egyedül, a szaktanácsadók segítségét, támogatását bátran kérhetik.

Fodor Éva szaktanácsadó, az orosházi gimnázium tanára tartott előadást, a reál-nyelv-tudomány, a szövegértés fejlesztési módszerei a természettudományos órákon témában, majd szekciófoglalkozásokkal folytatódott a program. 

A természettudományok szekcióban Rideg Ildikó és Kecskés Beáta szaktanácsadók koordinálták a programot, amelyen Nagy Márió Tibor középiskolai tanár, PhD-hallgató, a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Doktori Iskola tagja Kutatásalapú tanulás megvalósításának lehetőségei a természettudományok tanításában címmel tartott előadást.

Csányi Judit vezető szaktanácsadó, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgató-helyettese Digitális projektötletek témában tartott bemutatót.

A matematika szekciót Tóth István és dr. Rókáné Rózsa Anikó szaktanácsadók vezették, ahol Asztalos János szaktanácsadó, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium tanára készült előadással Nat2020 és érettségi 2024 - a követelmények változásai címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában