Összefoglaló

2023.09.22. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 22.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 22-én.

Beol.hu

Halálos lehet, ha így próbálunk spórolni az üzemanyagon. Borzasztó veszélyeket rejt magában ez a házi módszer.

Megmentették egy kutya életét Lőkösházán, hamarosan gazdát keresnek neki. Tíz nap után már gyógyul, és jól érzi magát az a szerencsétlenül járt, kitett, sérült kutya, amit Lőkösházán fogtak be a településen, és a polgármesteri hivatal udvarán lévő kennelben helyeztek el.

Családi napot rendezett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a Békés vármegyei gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek, fiatalok és nevelőszüleik számára pénteken Békéscsabán, a CsabaParkban. A kötetlen hangulatú eseményen több mint háromszázan vettek részt.

A közelmúltban megérkezett az új szőnyeg a békési református templomba, amivel gyakorlatilag befejeződött az egyházi épület felújítása. Az elmúlt időszak fejlesztéseiről Molnár Máté vezető lelkész, Gellén János, a Békési Református Egyházközség főgondnoka és Polgár Zoltán, presbiter, a Békési Református Egyházközség gazdasági bizottságának elnöke tartott sajtótájékoztatót pénteken reggel.

Zajlanak az egyeztetések arról, hogy a Fidesz-KDNP ad-e alpolgármestert Békéscsabán azt követően, hogy elhunyt Hanó Miklós alpolgármester, önkormányzati képviselő – közölte a BEOL.hu kérdésére Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba) pénteken, a csütörtöki városi közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján.

Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az első féléves adatok alapján. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint az év első hat hónapjában ezeken a településeken valósult meg az összes vidéki vendégéjszaka-szám közel egyharmada, nyáron pedig ez az arány több mint a kétszeresére nőtt – tájékoztatott közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház programjának a célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a fiatalok körében.

A Viszkis szomszédja volt a férfi, aki felrobbantotta magát Esztergomban. Az elkövető egy rendőrt is magával vitt a halálba.

Szoboszlai Dominik Cristiano Ronaldo nyomában jár. A világsztárság felé közelítő magyar labdarúgó üzen nekünk és a jövőnek. A menedzsere a Mandiner szerint arról is beszélt, nagyképű-e a játékos.

Sajnáljuk, az okosórája nem olyan pontos, mint gondolná! A mai okosórák mind képesek érzékelni a szívverést, nyomon követni, hogyan alszunk, és ellenőrizni tudják még a vér oxigénszintjét is. De ezek néha inkább tájékoztató adatok.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában