Diplomáciai kapcsolatok

2023.09.26. 09:17

A manilai örömfőzés főszereplője a gyomaendrődi Tímár Attila

Magyarország és a Fülöp-szigetek idén, szeptember 28-án ünnepli a diplomáciai kapcsolat felvételének 50. évfordulóját. A méltó ünneplés részeként szeptember 25. és október 6. között a Grand Hyatt Manila konyháján egyedi, magyaros menüsort kóstolhatnak a vendégek, a menü egyik összeállítója a gyomaendrődi Tímár Attila.

Nyemcsok László

Közösen dolgoznak a manilai konyhán, a képen jobbra Tímár Attila

A magas rangú delegáció részeként a nagykövetség mellett tiszteletét teszi V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos is a Fülöp-szigetek fővárosában.

– A hagyományos magyar ízekről – benne a Békés vármegyeiekről is – szövetségünk két kiváló séfje, a gyomaendrődi Tímár Attila és a budapesti Hack Barnabás gondoskodik a fülöp-szigeteki kollegákkal együtt – hangsúlyozta a gyulai Ambrus György, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke. – A konyha bejárását, a receptek egyeztetését, valamint a nyersanyagokkal való ismerkedést követően követően zajlik már az örömfőzés, ami szeptember 28-án csúcsosodik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában