Szegedi Bortér

2023.09.15. 19:21

A gyulai ceremóniamester előtt is esküt tett az új borlovag

Hunyadvári József, a Szent Vince Borrend gyulai ceremóniamestere ismertette „jogait és kötelességeit” Dobos Zsófiával lovaggá avatásán Szegeden.

Nyemcsok László

Ezekben a napokban a bor áll a főszerepben Szegeden.

Fotó: MW-archív

A Bortéren ott vannak jelenleg is a borrendek, a borbarátok és néptáncosok a nagyközönséggel egyetemben a Dóm téren. Ahol 1991-es, szegedi megalakulása óta most először kapott lehetőséget arra a Szent Vince Borrend, hogy ezen a történelmi helyszínen új tagot avathasson. Hunyadvári József mellett Lukács Sándor, a borrend nagymestere, a Békés vármegyei lovagi szék elnöke is új borlovaggá fogadta, illetve avatta Dobos Zsófiát, aki hódmezővásárhelyi egyetemistaként elvégzett egy alapfokú borászképzést is. A ceremónián részt vett Pusztai Csaba, Zsófi borrendi ajánlója is.

–  Ezzel borrendünk az országban egyedülállóan három történelmi helyszínen, januárban az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, májusban a Gyulai várban és most, szeptemberben a szegedi Dóm téren avatott borlovagot – emelte ki Lukács Sándor.

Az avatási ceremónián Hunyadvári József (balra), Dobos Zsófia, Lukács Sándor és Pusztai Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában