Békéscsaba

2023.09.03. 11:13

210 kiló halat fogtak a horgászok a Matróz versenyén, a Csaba-tónál

A békéscsabai Matróz Horgászegyesület szombaton megtartotta ez évi második horgászversenyét, melyet Mengyán Bélának, az egyesület egykori vezetőjének – aki 2004-től haláláig, 2020-ig vezette az egyesületet – emlékére rendeztek meg Jaminában, a Csaba-tónál.

Nyemcsok László

A csabai horgászverseny résztvevői és a segítők. Fotók: Király József

A versenyen 44-en vettek részt, a helyeket sorsolták, az időtartam nyolc órát tett ki. Az időjárás nem kímélte a versenyzőket, szikrázóan sütött a nap, és 31 fokot is mutatott a hőmérő. Fekete Károly, a Matróz Horgászegyesület elnöke elmondta, az összfogás 210,64 kg, az átlagfogás 4,79 kg volt. A horgászok jellemzően pontyot, keszeget, amurt fogtak, de akadt a horogra harcsa és compó is.

A díjazottak: Túróczi János (balra), Gátszegi Gergő, Zsótér Péter és Csicsely Péter

Az első helyen Gátszegi Gergő végzett (26,33 kg), a másodikon Zsótér Péter (22,17 kg), a harmadikon Csicsely Péter (14,60 kg). A legnagyobb halat Túróczi János fogta, aminél 4,84 kg-ot mutatott a mérleg. Az első három helyezett és a legnagyobb halat fogó horgász serlegben és vásárlási utalványban részesült. A vándorserleget egy évig Gátszegi Gergő birtokában lesz.

Pardi Zoltán egy compóval

További helyezettek: 4. Köteles Attila (12 kg), 5. Lovas László (10,18 kg,), 6. Varga Zoltán (10,01) kg, 7. Sisák Norbert (9,98 kg), 8. Telek László (9,61) kg, 9. Kneifel Gábor (9,53 kg), 10. Bohus Pál (9,22 kg).  Minden résztvevő és segítő emlékérmet kapott. Az eredményhirdetést követően marhapörkölttel, valamint hideg italokkal vendégelték meg a résztvevőket.

Sebestyén János főszakács (balra) és Knyihár János séf készítette a marhapörköltet

Fekete Károly köszönetet mondott a versenyzőknek, a segítőknek, Sebestyén János főszakácsnak, Knyihár János séfnek, Egeresi Lászlónak, Mészáros Zoltánnak, Tóth Zoltánnak, valamint a verseny támogatóinak, és mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a nap sikeréhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában