Kisdombegyház

2023.08.29. 12:03

Vigasságra vitt milliókat a politikus

Nyárvégi vigasságot hirdetett a kisdombegyházi önkormányzat a lakosságnak a hétvégére. A sok szórakoztató program keretében a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, Erdős Norbert ott jelentett be két újabb, jelentős forrást, amit a község elnyert TOP Plusz pályázat útján.

Csete Ilona

Magyar Zsolt és Erdős Norbert az újabb források felhasználásáról adtak tájékoztatást. Fotó: BMH

Harmadik alkalommal rendezték meg a nyárbúcsúztató programot, ahol fellépett citerazenekar, volt táncos, sportos bemutató, adtak műsort a helyi iskolások is. Köszöntötték a falu legidősebb és a legfiatalabb polgárát. Magyar Zsolt polgármester elmondta, a legidősebb kisdombegyházi Kiss Mihályné, aki 1931. május elsején született, a legfiatalabb pedig Rédai András Nolen, ő 2023. augusztus 23-án.

A vigasság mellé komoly hírekkel érkezett Erdős Norbert, a politikus hangsúlyozta, a közös munka és az együttgondolkodás gyümölcseként 41 millió forint támogatásban részesül a község, amit a belterületi közutak fejlesztésére fordíthatnak. Magyar Zsolt hozzátette, a fejlesztés a Hunyadi utca útburkolatának a kiépítését tartalmazza. Jelenleg ez az utca ugyanis még földes. Indokolt a szilárd burkolattal történő ellátása. A fejlesztéssel biztonságosabbá, kényelmesebbé válik a közlekedés az utcában. Összességében a belterületi úthálózat minősége is javul.
Egy másik bejelentés ennél is nagyobb összegről, 60 millió forint támogatásról szólt: ez a pénz a közösségi házuk energetika felújítását szolgálja. Szükséges a homlokzati hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a fűtéskorszerűsítés, az akadálymentesített megközelíthetőség, a mozgásukban korlátozottak számára mosdó kialakítása, valamint a tisztasági meszelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában