Fényműsor

2023.08.16. 12:52

Száz drón repül és nyújt egyedi látványt Vésztő-Mágoron

Több mint száz drónnal mutatnak be egyedi, különleges élményt nyújtó drónshowt pénteken 22 órától Vésztő-Mágoron a CollMot Entertainment jóvoltából – ismertette Karakas Anikó polgármester.

Licska Balázs

Pénteken Vésztő-Mágor felett repülnek majd a drónok

Forrás: CollMot Entertainment

A CollMotot 2015-ben alapították az ELTE Biológiai Fizika Tanszék Robotikai Laboratóriumában dolgozó tudósok a természet által ihletett autonóm drónraj-technológia úttörőiként, és azóta a brit királyi család udvarában, Sanghajban és Tajvanon is bemutatták találmányaikat. 

A tudósokból és művészekből álló csapat egy egyedülálló, egyedileg erre az alkalomra és Vésztőnek készített drónfényműsort mutat majd be. Az exkluzív attrakció egyedileg komponált zenére – amelyet Bodóczki Róbert, a Körös-Sárrét Televízió munkatársa készített – egyedi történeteket – Virágné Rábai Alexandra, az önkormányzat kommunikációs munkatársának tervei alapján – jelenítenek meg az égbolton, elkápráztatva a közönséget óriási méretű képekkel, animációkkal és szövegekkel. 

Kiemelte, hogy a produkció jövőbe mutató: környezetbarát, hiszen kiválthatók vele a tűzijátékok által nyújtott élmények; nem kelt zajt, ami állatvédelmi szempontból jelentős; valamint semmilyen károsanyag-kibocsátás sem keletkezik a repülések során. 

A kollektív mesterséges intelligencia lehetővé teszi, hogy a drónraj automata földi irányítással működhessen a közönségtől mintegy 300 méterre, a földtől akár 200 méteres magasságban. 

Dróntechnológiás attrakciót Magyarországon eddig mindössze négy településen, Budapesten, Szegeden, Veszprémben és a Balaton-felvidéki Paloznakon láthatott a közönség. Vésztő ezzel az ötödik magyarországi település, amely egyedi drónfényshow-bemutatóval áll elő.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában