MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár

2023.08.30. 10:08

Kiemelkedő fizetésért várnak katonákat a Hiúzra – Békéscsabán is lehet jelentkezni

Az, aki a hódmezővásárhelyi MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál felálló úgynevezett Lynx-zászlóaljhoz csatlakozik, bruttó 737 ezer forintos fizetéssel kezdheti meg katonai pályafutását Hódmezővásárhelyen – ismertette Juhász László százados, a békéscsabai hadkiegészítő és toborzó iroda megbízott vezetője.

Licska Balázs

Lövészeket várnak a páncélozott gyalogsági harcjárműre, Hiúzra

Fotó: MH

– Az újonnan beérkező modern eszközeink kezelésére katonákra van szükségünk, és elkezdhetjük ezekhez az eszközökhöz szükséges toborzást is. Úgy is mondhatnánk, hogy embert várunk a vasra – fogalmazott korábban Szentesen, a toborzókampány beharangozó rendezvényén Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere.

Juhász László százados elmondta, hogy a Lynx (Hiúz) egy páncélozott gyalogsági harcjármű, amely egy a világ legmodernebb haditechnikai eszközei közül. A harcjármű kezelőszemélyzete három fős, és a jármű hátuljában, a deszanttérben egy lövészraj foglal helyet. A toborzókampánnyal ezt a lövészállományt szeretnék feltölteni szeptember 11-ig.

A békéscsabai hadkiegészítő és toborzó iroda megbízott vezetője hozzátette, hogy a szolgálatból eredő fizikai követelmények, kiképzések, a modern haditechnikai eszközök kezeléséből adódó felelősség anyagi elismerését fejezi ki a bruttó 737 ezer forintos alapilletmény.

A szeptember 11-én induló nyolchetes kiképzést a hódmezővásárhelyi alakulatnál kell teljesíteni. Ezen időszakban csak hétvégente lehet hazajárni. Az alapkiképzés során a résztvevők megismerik többek között a katonai élet szabályait, a terep jellemzőit, a harcászati ismereteket, valamint a rendszeresített egyéni fegyverek kezelését. 

A programba az jelentkezhet, aki 18. életévét betöltötte, cselekvőképes, büntetlen előéletű, rendelkezik magyar állampolgársággal, és megvan minimum a nyolc osztálya, azaz az általános iskolai végzettsége. A B, C és D kategóriás jogosítvány előnyt jelent, de nem feltétel. Jelentkezni lehet országszerte bármelyik toborzóirodában – így Békéscsabán az Andrássy út 67-69. szám alatt – vagy a Magyar Honvédség karrieroldalán, az iranyasereg.hu oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában