Napirendi pontok

2023.08.31. 14:11

Javaslatok, kérdések, viták is voltak az orosházi testületi ülésen

Orosháza képviselő-testülete csütörtökön tartotta soros ülését, ahol majd' húsz napirend került terítékre. Már az első néhány témához több kérdést, ajánlást fogalmazott meg az ellenzék.

Csete Ilona

Archív fotó

Orosházán a LED-es közvilágítás korszerűsítése, közbeszerzési eljárása, a szükséges fedezet biztosítása volt az első napirend. Fetser János úgy fogalmazott, ez a város életének meghatározó beruházása lesz, hiszen az önkormányzat keresi a költségcsökkentő megoldásokat a közműkiadások esetében is. Felvetéseire a polgármesteri hivatal dolgozóitól kapta meg a válaszokat.

A belvárosban hónapok óta láthatók a kerékpárkölcsönző állomáson a bringák, de van ilyen depó Gyopároson is (20-20 állásos). A próbaüzem után szeptembertől működik a rendszer – ez is kiderült egy előterjesztésből és az, hogy ki üzemelteti. Szó volt költséghatékonyságról, arról, vajon képes-e hasznot termelni. Az önkormányzat a felmerülő üzemeltetésből származó esetleges veszteségek csökkentésére évente biztosít kompenzációt – ez is kiderült a napirend tárgyalásakor. A felvetésekben elhangzottak javaslatok, hogy a rosszabb idő közeledtével keressenek megoldást a kerékpárok állapotának a megóvására.

Sok más téma mellett döntés született az önkormányzat által az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet részére nyújtott 2023. évre vonatkozó támogatás és jogcím szerinti keretösszeg elszámolásáról. Némi vita kerekedett arról, mi lehet a megoldás arra, hogy helyben tartsák az orvosokat a folytatásban.

 Módosították Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló rendeletét a szociális biztonság megőrzése érdekében. A változások számos területet érintenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában