Ünnep

2023.08.07. 18:02

Idén is a Gödör lesz a Békési Advent helyszíne

A tavalyi évhez hasonlóan ismét a gödörben tervezi a város megrendezni a Békési Advent 2023 programot, miután a helyi keresztyén gyülekezetekkel egyeztettek a kérdésben.

Papp Gábor

A napokban egyeztettek a fontos kérdésekről.

Fotó: Gazsó János

Kálmán Tibor polgármester és Mucsi András képviselő a napokban a helyi gyülekezetek véleményét kérte ki az adventi rendezvényünkkel kapcsolatban, továbbá a Madzagfalvi Napok egyik programjáról is egyeztettek. A tárgyaláson a reformátusok, a katolikusok, a két pünkösdi hátterű közösség, az adventisták és a Hit Gyülekezete képviseltette magát. A kérdés az volt, hogy mi a véleményük: a Gödör megfelelő helyszín-e és jó-e a vasárnap késő délutáni időpont, vagy pedig inkább térjenek vissza a főtérre és a délelőtti programra. A közösségek képviselői a délutáni időpont mellett foglaltak állást és szerintük a helyszín is jó, családias. A polgármesterrel azért kérdezték meg őket is, mivel elsősorban keresztyén ünnepkörről van szó. 

Szó esett a tárgyaláson a Madzagfalvi Napokról is. A Békési Fiatalok Találkozóján a keresztyén ifjúsági közösségek lesznek a vendégek, ezzel kapcsolatosan is megbeszélték a teendőket. A programra nagy számú résztvevők várnak a keresztyén körökből is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában