Támogatás

2023.08.08. 14:54

Göncök a Földért - a nagybánhegyesiek szekrényrendezéséből

Összepárosított cipőket, sapkát, kalapot, felnőtt- és gyermekruházatot, fehérneműt, törölközőt is bezsákolhattak a nagybánhegyesiek az elmúlt hetekben egy felhívásnak köszönhetően. Ha már nem használták, csak rakosgatták egykor kedves, de kinőtt, vagy nagyon megunt ruhadarabjaikat, akkor a kis közösségükért jót tehettek: összegyűjtve leadhatták a helyi művelődési házban.

Csete Ilona

Fotó: Shutterstock

Vegyél részt te is programunkban! Göncölj a Földért! A zsákok szépen gyűlnek. A felajánlott ruha súlyával támogathatod a művelődési házat – volt olvasható a felhívásban.

– Én az iskoláknak kiírt hasonló akcióról hallottam. És arról, hogy mostantól közművelődési intézmények a Klubzsák a közösségekért felhíváshoz csatlakozhatnak. Gondoltam, célunk van a gyűjtéssel, meghirdettük – mesélt a sikeres programjukról Csuka Sándorné ötletgazda. Kaptak zsákokat is, amiket gyorsan megtöltöttek a falubeliek.

–  Jó volt az időzítés, a téli-tavaszi-nyári szezonváltós szekrényrendezésekkor az emberek kiválogatták az otthoni holmikat, rájöttek, mire nincs szükségük, csak a helyet foglalja sok dolog. A végeredmény 852 kiló összegyűjtött ruha. Elszállították, a bánhegyesiek pedig már azt kérdezik, mikor lesz legközelebb...

Az emberek a csatlakozásukkal a művelődési házat támogatták, mert az elszállított zsákokért járó fizetségből függönyöket vásárolnak. A nagybánhegyesiek művelődési háza túl van az energetikai felújításon, a nagyterem a belső festésen. Vannak új asztalok és székek, a helyiség esztétikus megjelenését szolgálják a függönyök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában