Egyeztetés

2023.08.23. 17:42

Doboz irányába bővítenék a Wenckheim kerékpárutat

Turisztikai együttműködést tervez Békéscsaba és Doboz, erről egyeztetett a minap Opauszki Zoltán, a város turisztikáért felelős tanácsnoka, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, valamint Köves Mihály, Doboz polgármestere. A megbeszélésen szó volt a Wenckheim turista- és kerékpárút szolgáltatásainak és nyomvonalának bővítési lehetőségeiről.

Licska Balázs

A kerékpárutat helyiek és turisták egyaránt használják.

Fotó: Bencsik Ádám

Ebben az évben, jelentős részben Az év kerékpárútja címet elnyert Wenckheim kerékpárútnak, de az elkészült Munkácsy Negyednek és a CsabaParknak is köszönhetően erőteljesen nőtt a turisztikai érdeklődés Békéscsaba iránt – fogalmazott Facebook oldalán Opauszki Zoltán.

Mint írta, a szakmai szereplők számára világos, egyértelmű, hogy az idegenforgalomban eredményeket elérni csak a térségi együttműködés erősítésével, elmélyítésével lehet. A Békéscsabai Turisztikai Egyesületnek régebb óta tagja Békés, Újkígyós és Szabadkígyós, ez is jelzi a települések ilyen irányú készségét. 

A békéscsabaiak közül is sokan ismerik Doboz értékeit, példaként hozta fel a Wenckheim család épített örökségét, Szanazugot vagy éppen a dobozi erdők csodálatos vidékét. A község számos turisztikai fejlesztést tervez a közeljövőben megvalósítani, ennek meghatározó eleme a Wenckheim kerékpárutat a dobozi bicikliutakkal összekötő, most egyelőre hiányzó szakasz lehet, de Szanazug és Sarkad irányába is hasonló beruházásokra készül Doboz.

– Békéscsaba és Doboz együttműködése mind a térségben élők, mind az idelátogató turisták számára bővülő szolgáltatásokat, vonzó turisztikai helyszíneket, lehetőségeket, gyarapodó számú látogatót eredményezhet – hangsúlyozta a város turisztikáért felelős tanácsnoka, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke.

Opauszki Zoltán és Köves Mihály a napokban egyeztetett. Forrás: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában