Kiállítás

2023.08.09. 08:08

Börzéztek a régi érmék, pénzek, fegyverek, régiségek gyűjtői Komlóson

Nyíri Zoltán első alkalommal 2014-ben hirdette meg a városban a numizmatikai és régiség kiállítást és börzét. A sikere töretlen volt kezdeményezésének 2019-ig. A világjárvány után, idén ismét volt miért bemenni vasárnap a szlovák iskola tornatermébe: 40 asztalon sorakoztak a kincsek.

Csete Ilona

Volt cserebere, adásvétel. Mindenki elégedetten távozott.

Fotó: Komlós Média

Érezni lehetett, valami hiánypótló élményre, alkalomra várva érkeztek a kíváncsi érdeklődők, no és a kincseiket cserére, vásárra kínálók a tótkomlósi numizmatikai és régiség kiállításra és börzére. 

Nyíri Zoltán elmesélte, ő 2007 óta gyűjti a Ferenc József korabeli és a Horty korszak pénzérméit. A régi kapcsolatoknak is köszönhetően idén sokan kíváncsiak voltak a felhozatalra. Érkeztek Szegedről, Békéscsabáról, Kaszaperről, Gyomaendrődről, s még Siófokról is.

– Mindenki elégedetten távozott – nyugtázta a vasárnapi esemény összegzéseként az ötletgazda. Szerinte jó az időzítés, mert augusztus első hétvégéjén se a környéken, de az országban máshol se hirdetnek hasonló börzét. A kínálat is sokszínű volt, a régi pénzérmék mellett történelmi korszakokat idéző katonai felszerelések, fegyverek tulajdonosai is eljöttek Komlósra. Mások bélyegeket, képeslapokat kínáltak, s volt, aki kitüntetéseket. De még gramofon is kereste új gazdáját. Nyíri Zoltán megígérte, lesz folytatás 2024-ben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában