Pályázat

2023.08.10. 15:51

Békéscsabán járt a Virágos Magyarország zsűrije

A napokban Békéscsabán járt az ország legjelentősebb környezetalakító mozgalma, a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny bírálóbizottsága – ismertették a városháza honlapján

Licska Balázs

A zsűri tagjai Bajáról és Hódmezővásárhelyről érkeztek.

Hozzátették: idén újra lehetőség nyílt a város egészét átfogó jelentkezésen kívül tematikus pályázat benyújtására is, amelyre Békéscsaba az Év fasoraként a Lencsési úti hármas fasort nevezte.

A zsűri, amelynek tagjai Bajáról és Hódmezővásárhelyről érkeztek, idén is – a környezettudatos szemlélet előtérbe helyezésével – a város zöldfelületeinek kialakítását, fejlesztését, fenntartását és infrastruktúráját vizsgálta. A delegáció a Békéscsabán elmúlt években történt beruházásokat példaértékűnek nevezte, kiemelte a Munkácsy Negyedben és a CsabaParkban történt, valamint a Wenckheim turista- és kerékpárutat érintő zöldfelületi fejlesztéseket.

Az önkormányzat honlapján kiemelték: Békéscsaba visszatérő résztvevő az immár 30 éves Virágos Magyarország versenyen, amelyen több rangos elismerésben részesült. Tavaly a Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület különdíját kapta meg a tervszerű és kiemelkedő színvonalú zöldfelületekért, a szakszerű fenntartásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában