Egészségügy

2023.08.18. 16:25

Begurult a szűrőbusz, voltak kóstolók is az egészségnapon

Nagy élet van s lesz az elkövetkező órákban és napokon Mezőkovácsháza több helyszínén. A Kovácsházi Napok keretében, pénteken reggeltől egészségnapot tartottak a helyi egészségfejlesztési iroda és a Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ szervezésében.

Csete Ilona

A szűrőbusz is megérkezett.

Fotó: Gigacz Balázs

Mezőkovácsházára érkezett pénteken az egészségügyi szűrőbusz, szolgáltatásait a Kalocsa Róza Művelődési Központ mögött vehették igénybe a kovácsháziak. Az ingyenes helyszíni regisztrációt követően vércukor- , testzsír-, koleszterin-szint, vérnyomásmérés, dietetikai tanácsadás, melanóma szűrés, szájüregi szűrés, életmódra vonatkozó tanácsadás, véroxigénszint-mérés is a jelentkezők rendelkezésére állt.

Terülj-terülj asztalkákon az egészséges táplálkozás gyümölcsei sorakoztak. Fotó: Gigacz Balázs

Az egészséges táplálkozás jegyében lehetett gyümölcsöket fogyasztani, kóstolni, a teasarokban szomjukat olthatták az emberek. Péntek 18 órától pedig a Mozgások éjszakája programra várják a kovácsháziakat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában