Békéscsaba

2023.08.12. 18:48

A jaminai identitást erősítette a sportpályára szervezett családi délután

Sült kolbász és vattacukor illata is belengte szombaton Jaminában a Bessenyei utcai sporttelepet, ahol családi délutánt szerveztek.

Licska Balázs

Jaminai kolbászt sütött és kóstoltatott a Csabai Kolbászklub a családi délutánon

Fotó: A szerző felvétele

A kisgyermekes családokat többek között kézműves foglalkozással és ugrálóvárral, előadásokkal és bemutatókkal várták. De jaminai kolbászt is sütöttek, kóstoltattak a Csabai Kolbászklub révén, illetve veterán autókat és motorokat szintén kiállítottak, a Wartburgtól a Volgán át a Pannóniáig. 

Ádám Pál jaminai önkormányzati képviselő – aki Nagy Ferenc alpolgármester, jaminai önkormányzati képviselő mellett a rendezvény fővédnöke volt – elmondta, hogy a Jaminális hagyományaira építve szerettek volna egy olyan eseményt szervezni, amellyel erősíthetik a jaminai identitást. A városrészben is vannak kisgyermekes családok, akik nem feltétlenül mennek be egy-egy programra a központba, fontos, hogy helyben is legyen számukra kikapcsolódási lehetőség.

Veterán autókat és motorokat is kiállítottak a jaminai sporttelepen tartott családi délutánon
Fotó: A szerző felvétele

Mint mondta, erre kiváló helyszín volt a Jamina SE sporttelepe. Ádám Pál hozzátette, hogy nemrég választották meg a klub elnökének, és a létesítmény üzemeltetése kapcsán kiemelte, szeretné, ha egy igényes terület lenne. Hiszen a Jaminai SE a körzetben a legnagyobb utánpótlás-nevelő egyesület, ahol mintegy száz gyermekkel foglalkoznak képzett szakemberek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában