Ingyenes program

2023.07.05. 06:35

Újra cserélhetik régi izzóikat a békéscsabaiak

Immár lehet jelentkezni arra a programra, amelynek keretében a békéscsabaiak régi izzóikat vadonatúj, korszerű, energiatakarékos LED-es égőkre cserélhetik térítésmentesen – ismertették a városháza közleményében.

Licska Balázs

Ingyen cserélhetnek izzót a békéscsabaiak

Forrás: Shutterstock

Kiemelték: minden háztartás részt vehet a programban és kérhet LED-es fényforrásokat. Az igénylőlapot elektronikusan lehet kitölteni a ledcsere.hu weboldalon, a lap alján kell ehhez a megfelelő feliratra kattintani.

Mint írták, az első oldalon a személyes adatokat kell megadni a kérdések alapján. A második oldal kérdései a lakás helyiségeire vonatkoznak: itt elsőként a jelenleg használt izzók foglalatát (E27 vagy E14), a következő oszlopban a helyiségben található égők számát, majd a használt izzók fogyasztását (W), végül pedig órában a napi használatot kell megadni. A ház minden helyiségére vonatkozóan ennek megfelelően kell kitölteni a táblázatot.

 

A következő menüpontban a személyes dokumentumok – személyazonosító igazolvány, lakcímkártya – első és hátsó oldaláról készült képet, valamint a legutolsó villanyszámla négy oldalát kell feltölteni fényképként vagy elektronikusan megkapott pdf dokumentumként. Felhívták a figyelmet arra, hogy az igénylő nevének és lakcímének meg kell egyeznie a villanyszámlán szereplő névvel és címmel. Az igénylőlap utolsó oldalán pedig azt kell kiválasztani a felsorolásból, hogy Békéscsabán melyik átvevőponton vennék át az izzókat.

 

Hozzátették: ezt követően a megadott az e-mail címre egy megerősítő e-mailt küld a CYEB Energiakereskedő Kft., amelyben a megjelölt szövegre, mint linkre kattintva lehet véglegesíteni az izzócserére vonatkozó igényt. 

Aki elakadna a jelentkezés folyamatában, a kitöltésben, annak segítséget jelent, hogy a városháza honlapján, illetve Békéscsaba Facebook oldalán elérhető egy ezzel kapcsolatos rövidfilm. Akinek pedig telefonos vagy e-mailes támogatásra lenne szüksége, segítséget nyújtanak az önkormányzati ügyfélszolgálaton, amely minden nap 8 és 16 óra között érhető el 66/640-050-es és a 66/886-633-as telefonszámon, illetve a [email protected] és a [email protected] e-mail címen érhető el.

A regisztrációt és a szerződést követően az izzókat novemberben lehet átvenni a Fövenyes utcai idősek napközi otthonában, a Jaminai Közösségi Házban, a mezőmegyeri Arany János művelődési házban, Gerlán a faluházban, valamint a polgármesteri hivatal Szabadság tér 11-17. szám alatti épületében.

A programról korábban Nagy Ferenc alpolgármesterrel beszélgettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában