Peca

2023.07.18. 07:08

Találgatják, hogy a két iker közül melyik fogta a szürkeharcsát Szentandráson

Nagy horgász hírében áll Hankó János, a békéscsabai Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke.

Nyemcsok László

Hankó fogta a szürkeharcsát, de kérdés, hogy melyik

Fotó: BMH

Legutóbb Békésszentandráson, az egyik kákafoki üdülő mólóján fogott egy 67 centis, négykilós szürkeharcsát, kishalcsalival. Természetesen horgászás közben azért lenyírta a nyaralóban a füvet is. Sokan gratuláltak Jánosnak a zsákmányhoz, és elmondták, milyen ügyes horgász.

Némi trükk azért volt benne, ugyanis János ikertestvére, Zoltán még nagyobb nagy pecás. Tehát a mólón időnként összekeverik őket. Természetesen mindketten azt mondták, ők fogták a nagy halat. A két testvér igazságot téve hangsúlyozta, a lényeg a horgászat iránti szenvedély, csak jusson rá idő.

 

Azt már János árulta el – nem a horgászattal, hanem a pihenéssel kapcsolatban –, hogy a békésszentandrási, kákafoki üdülősor igazi megnyugvást jelent számára. Ha nem horgászik, vagy nem vágja a füvet, akkor Wass Albertet olvas. Legutóbb az Elvásik a veres csillag című regénye akadt a kezébe, nem tudta letenni. János, hangsúlyozta, a halfogásról lehetnek találgatások, de egy a biztos: Hankó fogta, szürkeharcsa és 67 centis.


 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában