Diákmunka

2023.07.03. 11:15

Nyolcvan fiatal dolgozhat nyáron Sarkadon

Nyolcvan sarkadi fiatalnak biztosít az önkormányzat munkalehetőséget és jövedelmet a központi nyári diákmunkaprogram keretében – ismertette dr. Mokán István polgármester.

Licska Balázs

A program részleteiről a napokban tájékoztatta a fiatalokat dr. Mokán István polgármester.

A programnak két fontos hozadéka van. Egyrészt a tanulók a nyári szünidő alatt munkatapasztalatot szereznek, amely meghatározza jövőbeni terveiket, továbbtanulási szándékaikat, másrészt tisztes jövedelemhez jutnak, amely szintén segítséget jelent a családoknak.

Hangsúlyozta: mivel népszerű lehetőségről van szó, az önkormányzat most is készen állt arra, hogy megteremtse a program lebonyolításának szakmai és pénzügyi feltételeit mind a polgármesteri hivatalban, mind az önkormányzati intézményeknél. Az önkormányzat ennek érdekében 1 millió forint saját forrást biztosított, amely a megvalósításhoz szükséges, valamint megelőlegezi a fiatalok munkabérét, amely utólag érkezik a központi program keretében.

A városvezető jelezte, hogy a diákmunkaprogram keretében legfeljebb három héten keresztüli, napi négy órás foglalkoztatás támogatható. Sarkadon a napokban elindult program júliusi része már betelt, azonban az augusztusi etapra még lehet jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában