Balassa utca

2023.07.16. 12:30

Nem teljesítette vállalását a cég, visszaveheti a csabai önkormányzat a telket

Csaknem három éve adott el az önkormányzat egy Balassa utcai ingatlant egy cégnek, és a telekre a város beépítési kötelezettséget írt elő, amelynek határidejét 2023. december 31-ében határozta meg – derült ki a békéscsabai közgyűlés közelmúltban tartott ülésén.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock

A vállalkozás élelmiszeriparhoz kapcsolódó telephely kialakítását tervezte, ám a koronavírus-járványt követő gazdasági helyzet, köztük az építőipari áremelkedések az eredeti elképzelését nem tudta megvalósítani.

A szomszédban van egy kft., amely ugyancsak az önkormányzattól vette meg az ingatlanát, a beépítési kötelezettségét teljesítette is. A két cég közösen megkereste a várost, hogy utóbbi megvenné előbbitől a Balassa utcai telket, ha ehhez hozzájárul az önkormányzat. A grémium azonban a továbbértékesítéshez – az önkormányzat érdekeit figyelembe véve – nem bólintott rá. Ugyanis, ha a tulajdonos cég nem teljesíti a beépítési kötelezettségét év végéig, akkor a város visszaveheti az ingatlant.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában