Újabb fejlesztés

2023.07.10. 13:55

Megújult az egyik ékkő, a dögönyözős medence a Gyulai Várfürdőben

Elkészült és a hétvégi próbaüzemet követően hétfőn már birtokba is vehették a vendégek a Gyulai Várfürdő több mint 100 millió forintos saját forrásból felújított dögönyözős medencéjét, ami a fürdő második legnagyobb és nyári időszakban legnépszerűbb termálmedencéje. A város legkedveltebb turisztikai attrakciójában folyamatosak a fejlesztések a látogatók komfortérzetének javítása érdekében.

Papp Gábor

A látogatók már örömmel vették birtokba a medencét

Fotó: Bencsik Ádám

A közelmúltban befejeződött fejlesztést több ok is indokolta – nyilatkozta lapunknak Kun Miklós. A Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a dögönyözős medencével kapcsolatban korábban problémák adódtak.

– Hidraulikailag hibásan tervezték meg 1970-es években, így pangó terek jöttek létre benne – tette hozzá. – Éppen ezért a medencét napról napra leengedtük, és friss termálvízzel engedtük fel, de a már említett pangó részek így sem tűntek el teljes egészében. Miután a vendégek körében ez az egyik legnépszerűbb attrakció a nyári időszakban, ezért úgy döntöttük, hogy felújítjuk, korszerűsítjük, még szebbé tesszük. Kun Miklós elmondta, a beruházás során huszonnyolc befolyópontot alakítottak ki, illetve egy derékszintű masszírozórendszert is kiépítettek ugyancsak a vendégek még jobb kiszolgálása érdekében. A beruházás részeként cserélték a teljes burkolatot, korszerűsítették a gépészetet, áttervezték a csőrendszert.

A felújítást a Gyulai Várfürdő teljes egészében saját forrásból, több mint 100 millió forintból finanszírozta.

– Az első visszajelzések nagyon kedvezőek. Abban bízunk, és vélemények is azt mutatják, hogy a 349 köbméteres dögönyözős medence a fürdő újabb ékköve lesz – hangsúlyozta.

A Gyulai Várfürdő egyik legnépszerűbb medencéje újult meg

Kun Miklós kérdésünkre elmondta, a mögöttünk hagyott szombat és vasárnap volt talán az első igazi nyári hétvége, nagyon megindult a vendégforgalom. A belföldi és az egynapos látogatásra érkező román látogatók megtöltötték a fürdőt. Az év eddigi időszaka vegyesen alakult, a januártól májusig tartó hónapok jól sikerültek, májusban és júniusban azonban némi visszaesés volt megfigyelhető annak ellenére, hogy akkor is volt több erős nap, például a pünkösd és a román pünkösd környékén.

Amint arról lapunkban is beszámoltunk, alig néhány héttel ezelőtt kezdődött a Gyulai Várfürdő főépületének átalakítása és kibővítése. A fejlesztés során egy 180 négyzetméteres új pihenőtér létesül a jelenlegi mellett, a lovarda felől az AquaPalota nyaktagjáig egy azonos szélességű, modern, acélvázas szerkezetű, üvegfalú hozzáépítéssel bővül az épület, melynek tetejére látványos külső árnyékoló lamellák kerülnek. Az egykoron reumatológiai szakrendelésként üzemelő épületszárnyban dolgozói öltözőket alakítanak ki. Áthelyezik a gyógymasszázst, modern recepciót, várót, letisztult betegútvonalakat alakítanak ki, tizennégy masszázsfülkében tudják majd ellátni a gyógyulókat, ahol az akadálymentes használatot is biztosítják.

Kialakítanak egy, a mai kornak megfelelő, 80 négyzetméteres, üvegfallal leválasztott, egy időben akár hat vendég fogadására is alkalmas, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal tarkított relax beauty masszázsszalont. A látogatók szempontjából fontos, hogy koedukált vendégöltözőt alakítanak ki 370 öltözőszekrénnyel és új mosdóblokkokkal Emellett a főépületből könnyen elérhető gyorsbüfé, illetve pizzapasta látványkonyha is épül.

Szűk egy éve, tavaly augusztusban adták át a Vízi gyermekparadicsomot, ami hamar a korosztály és a családok nagy kedvencévé vált. Emellett több energetikai fejlesztést és megvalósít a fürdő a még hatékonyabb működés érdekében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában