Betegség

2023.07.13. 14:01

Mályvavirág: az orosházi sporttáborban is a megelőzésről volt szó

Az Orosházi Mályvavirág Pont képviselői egy orosházi, nyári sporttáborba kaptak meghívást. Farkas Attiláné és önkéntes segítője, Ádászné Szabó Ágnes, a HPV betegségről, a megelőzés fontosságáról a korosztálynak megfelelő, játékos és kreatív eszközökkel beszélt.

Csete Ilona

A kreatív foglalkozás is az ismeretszerzést szolgálta a táborban

Forrás: Facebook

Németh-Csiki Rebeka és Raffai Zsuzsanna meghívását elfogadva majd’ 80 fiatalhoz igyekeztek eljuttatni azt a sok információt, amivel lány és fiú gyermekként érdemes időben tisztában lenni.

– Saját élet- és betegutamon keresztül megerősítettem abban a gyerekeket, hogy a betegségek gyógyíthatók. Ellenőrzésekre, a megelőzés érdekében a szűrésekre én is járok, ami fontos lesz majd a saját egészségük, életük során is. Figyelemfelhívásnak szántunk minden egyes mondatot, miközben gyöngyöt fűztünk, mályvás színezőket kaptak tőlünk a kicsik. Amikor elkészültek a karkötőkkel, elmeséltük, hogy az nem saját célt szolgál, hanem az orosházi kórház női betegeinek ajándékozzuk egy kísérő kártyával, amin az áll: „Nem vagy egyedül!” Öröm volt látni a nyitottságukat, s azt, hogy a fiúk is megértették, miért fontos nekik is szűrésekre járni, sőt, már most, az iskolai fogászaton túl, évente felkeresni a fogorvosukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában