MÁV–VOLÁN-csoport

2023.07.06. 06:30

Legendás gőzmozdony húzza a Csabai tekergőt a Balatonnál

A MÁV–VOLÁN-csoport idei első balatoni retró hétvégéjén július 8-án és 9-én várja a nosztalgiajárművek kedvelőit. Békés vármegyei járat is érintett a program.

A Balaton északi és Keszthely–Tapolca közti vasútvonalán klasszikus járműcsodák idézik fel a régi idők vasúti közlekedését, vonatait. Ezúttal az üzembeállásuk 60. évfordulóját ünneplő M61-es Nohab mozdonyok kapnak kiemelt szerepet. A Goldtimer Alapítvánnyal közös szervezésben, a vasúti programokhoz igazodva retró repülésre is lehetőség nyílik az egykoron MALÉV-hoz tartozó Li-2 típusú légcsavaros repülőgépen. A vasútállomások és repülőterek közti átszállást a Volánbusz ikonikus, a nosztalgiajárművek rajongói körében már jól ismert, Ikarus 55 típusú „Faros” buszai segítik.

A retró hétvégék egyik legnépszerűbb attrakciója, a legendás 424-es gőzmozdony is visszatér. Vasárnap a Csabai Tekergő sebesvonatokat továbbítja Balatonfüred és Tapolca között, maga mögött húzva a vékonycsíkos Rába gyártmányú fülkés gyorsvonati szerelvényt. A vonat Balatonfüredig az idén 60 éves V43 1001-es mozdonnyal közlekedik. Az indigókék szerelvényt szombaton a 019-es Nohab, visszaútban pedig a 187-es Szergej vontatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában