Közvetlen járat

2023.06.14. 13:04

A Csabai Tekergő is a közvetlen eljutást biztosítja a Balatonhoz

Június 17-e szombattól a keleti, dél-keleti országrész nagyvárosaiból is közvetlen vonatok segítik az utazást a magyar tengerhez. Új közvetlen járat indul a Dél-Alföldről a Balaton északi partjára a hétvégi napokon. A Csabai Tekergő sebesvonat Békéscsaba, Mezőtúr és Szolnok érintésével közlekedik Balatonfüreden át Tapolcára – közölték a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán.

Nyemcsok László

KISS emeletes motorvonatok Fonyódnál

Forrás: MÁV-Volán-csoport

A négy héten át tartó előszezon után június 17-én, szombaton életbe lép a MÁV-Volán-csoport nyári főszezoni menetrendje. A magyar tengerhez utazókat sűrűbb közlekedéssel és magasabb színvonallal kiszolgáló menetrend augusztus 27-ig lesz érvényben, és a szeptember végéig tartó utószezoni menetrend követi majd.

Az elmúlt években megszokott, főváros és a Balaton közötti járatokon kívül (pl. Déli->parti, Kék Hullám, Katica, Vízipók) már a vakáció első hétvégéjétől közvetlen vonatok indulnak az ország Kelet-, Délkelet-Magyarország vármegyeszékhelyeiről a Balatonra, valamint a korábbi években még nem létező új viszonylatok is kényelmesebbé, gyorsabbá teszik az utazást a nyaralók, kirándulók számára. Bővül a balatoni közlekedésben a légkondicionált InterCity-kocsik száma, több korszerű FLIRT és KISS motorvonat áll forgalomba, valamint az idén 75 éves Utasellátó fedélzeti szolgáltatásait is igénybe lehet venni a déli és az északi partra tartó, számos InterCity-n.

– A vakáció alatt várható jelentős utasforgalom miatt kiemelten fontos, hogy az utasok lehetőleg elővételben, akár napokkal az utazás előtt vegyék meg a jegyeket – hangsúlyozták a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán. – A csoportok, kerékpáros csoportok pedig legalább egy héttel előre jelezzék utazási szándékukat a kocsik, ülőhelyek és átszállások leszervezése miatt.

Július elsejétől az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC-, vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán történő utazáshoz. Az új díjtermékkel a korábbiaknál is több utasnak kínál a vasúttársaság olcsó és egyszerű megoldást az utazáshoz. A változás a Balaton felé, felől közlekedő távolsági feláras vonatokat is érinti majd. A vármegye- és országbérlettel utazók az országbérlet.hu weboldal Balaton menüpontján belül tudnak tájékozódni a jelenleg elérhető vonatokról és a júliusi módosításokról.

– Idén a nyaralók többségének egyértelműen a MÁV-Volán-csoport kínálja a legnyerőbb megoldást a Balatonhoz való eljutásban – emelte ki Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport operatív vezetője. – Ehhez természetesen nagyban hozzájárul az, hogy július elsejétől immár országbérlettel is igénybe vehetők lesznek a helyjegyköteles vonatok, köztük az InterCity-k. Kibővített járműparkkal és megerősített létszámmal készülünk a balatoni nyárra. Ahhoz azonban, hogy mindenki utazása zökkenőmentes legyen, az utasok együttműködésére is szükség van. Fontos, hogy az utasok lehetőleg időben, elővételben váltsák meg a jegyüket, ennek legkényelmesebb és leggyorsabb módja a MÁV mobilalkalmazás használata a jegyváltáshoz.

Jegyautomaták is rendelkezésre állnak

A Balaton partján tavaly nyár óta már összesen 37 új és felújított automata áll az utasok rendelkezésére a forgalmasabb állomásokon és megállóhelyeken, a gyorsabb és kényelmesebb jegy- és bérletvásárlás megkönnyítse érdekében. Az automatákban a népszerű Balaton 24 és 72 napijegyek is megvásárolhatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában